28 Şubat 2009 Cumartesi

VİŞNE BAVAROİSE


MALZEMELER
Pandispanya için;
  • 3 yumurta
  • 75 gr su
  • 100 gr toz şeker
  • 150 gr un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 gr vanilya

Yapılışı;

Tüm malzemeler bir kapta mikserle 5 dakika çırpılır. Daha sonra 18/20 cm 'lik çembere boşaltılır. 180 derecede ısıtılmış fırında 25- 30 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra çemberden çıkartılır.(Pandispanya 2 'ye bölünür.)

Üzeri için malzemeler;

  • 100 gr süzülmüş vişne komposta
  • 4 yumurta sarısı
  • 60 gr toz şeker
  • 3 adet yaprak jelatin(benvari usulü eritilmiş)
  • 150 gr krem şanti(75 gr şanti ile 75 gr su çırpılır.)
  • 150 gr krema

Yapılışı;

  1. Yumurta sarılarını toz şekerle 3 dakika çırpın.
  2. Çırpılmış krem şantiyi ve kremayı karışıma ekleyerek karıştırın.
  3. Benvari usulü eritilmiş jelatinleri karışıma ilave edin.
  4. Elde edilen karışımın yarısını tabanına pandispanya konmuş çembere boşaltın.Üzerine vişne dizin.
  5. Diğer yarısınıda ikinci kat pandispanyanın üzerine dökün. Ve üzerini vişne ile süsleyip çemberle birlikte derin dondurucuda dondurun.
  6. Ve dışarı çıkardıktan 1-2 dakika sonra çemberden çıkarın.

Afiyet olsun..


KURUYEMİŞLİ KEK


MALZEMELER

  • 15 hurma
  • 2 kuru kayısı
  • 1 avuç çekirdeksiz siyah üzüm
  • 2 elma
  • 6 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı limon rendesi
  • 1 çay kaşığı portakal rendesi
  • 3 yumurta(oda sıcaklığında)
  • 100 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • bir tutam doğal kaya tuzu

HAZIRLANIŞI

  • Hurma kayısı ve üzümü(büyükse) doğrayın. Elmaları iri rendeleyin. Elma, ceviz, tarçın, limon suyu, limon ve portakal rendesini doğradığınız kuru meyvelerle karıştırıp bir kenarda bekletin. Fırınınızı 170 derecede ısıtın.
  • Yumurtaları 10 dakika kadar çırpın. Yumurtanın içine kuruyemiş karışımını ve eritilmiş tereyağını ilave edip tahta kaşıkla güzelce karıştırın. Un , kakao ve karbonatı eleyerek bu karışıma ekleyin. Eleğin üzerindeki kepeğide katın. Yulaf ezmesi ve tuzu da ilave ettikten sonra tekrar karıştırın.
  • 30 cm çapındaki bir fırın tepsisine yağlayıp unladıktan sonra dökün ve üzerini düzeltin. üzerine istediğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz. 40 dakika sıcak fırınınızın alttan ikinci rafında pişirin. Ortasına batırdığınız kürdan temiz olarak çıkmalıdır.
  • Afiyet olsun.



ÇİKOLATALI VİŞNELİ PASTA


PASKALYA ÇÖREĞİ

PASTAHANE POĞAÇASI

NEFİS ÇİKOLATALI SUFLELER


MEYVELİ TARTLAR


KREMALI FINDIKLI KÜLAH


MARMELATLI KURABİYELER







EĞLENCELİ VE LEZZETLİ KURABİYELER


RENKLİ KURABİYELER


KROKANLI PASTA



27 Şubat 2009 Cuma

TUZLU KURABİYELER



ELMALI TARÇINLI KEK










İzleyiciler