- 15 hurma
- 2 kuru kayısı
- 1 avuç çekirdeksiz siyah üzüm
- 2 elma
- 6 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı limon rendesi
- 1 çay kaşığı portakal rendesi
- 3 yumurta(oda sıcaklığında)
- 100 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 su bardağı yulaf ezmesi
- bir tutam doğal kaya tuzu
HAZIRLANIŞI
- Hurma kayısı ve üzümü(büyükse) doğrayın. Elmaları iri rendeleyin. Elma, ceviz, tarçın, limon suyu, limon ve portakal rendesini doğradığınız kuru meyvelerle karıştırıp bir kenarda bekletin. Fırınınızı 170 derecede ısıtın.
- Yumurtaları 10 dakika kadar çırpın. Yumurtanın içine kuruyemiş karışımını ve eritilmiş tereyağını ilave edip tahta kaşıkla güzelce karıştırın. Un , kakao ve karbonatı eleyerek bu karışıma ekleyin. Eleğin üzerindeki kepeğide katın. Yulaf ezmesi ve tuzu da ilave ettikten sonra tekrar karıştırın.
- 30 cm çapındaki bir fırın tepsisine yağlayıp unladıktan sonra dökün ve üzerini düzeltin. üzerine istediğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz. 40 dakika sıcak fırınınızın alttan ikinci rafında pişirin. Ortasına batırdığınız kürdan temiz olarak çıkmalıdır.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder