28 Şubat 2009 Cumartesi

KURUYEMİŞLİ KEK


MALZEMELER

  • 15 hurma
  • 2 kuru kayısı
  • 1 avuç çekirdeksiz siyah üzüm
  • 2 elma
  • 6 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı limon rendesi
  • 1 çay kaşığı portakal rendesi
  • 3 yumurta(oda sıcaklığında)
  • 100 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • bir tutam doğal kaya tuzu

HAZIRLANIŞI

  • Hurma kayısı ve üzümü(büyükse) doğrayın. Elmaları iri rendeleyin. Elma, ceviz, tarçın, limon suyu, limon ve portakal rendesini doğradığınız kuru meyvelerle karıştırıp bir kenarda bekletin. Fırınınızı 170 derecede ısıtın.
  • Yumurtaları 10 dakika kadar çırpın. Yumurtanın içine kuruyemiş karışımını ve eritilmiş tereyağını ilave edip tahta kaşıkla güzelce karıştırın. Un , kakao ve karbonatı eleyerek bu karışıma ekleyin. Eleğin üzerindeki kepeğide katın. Yulaf ezmesi ve tuzu da ilave ettikten sonra tekrar karıştırın.
  • 30 cm çapındaki bir fırın tepsisine yağlayıp unladıktan sonra dökün ve üzerini düzeltin. üzerine istediğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz. 40 dakika sıcak fırınınızın alttan ikinci rafında pişirin. Ortasına batırdığınız kürdan temiz olarak çıkmalıdır.
  • Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

İzleyiciler