28 Şubat 2009 Cumartesi

VİŞNE BAVAROİSE


MALZEMELER
Pandispanya için;
  • 3 yumurta
  • 75 gr su
  • 100 gr toz şeker
  • 150 gr un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 gr vanilya

Yapılışı;

Tüm malzemeler bir kapta mikserle 5 dakika çırpılır. Daha sonra 18/20 cm 'lik çembere boşaltılır. 180 derecede ısıtılmış fırında 25- 30 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra çemberden çıkartılır.(Pandispanya 2 'ye bölünür.)

Üzeri için malzemeler;

  • 100 gr süzülmüş vişne komposta
  • 4 yumurta sarısı
  • 60 gr toz şeker
  • 3 adet yaprak jelatin(benvari usulü eritilmiş)
  • 150 gr krem şanti(75 gr şanti ile 75 gr su çırpılır.)
  • 150 gr krema

Yapılışı;

  1. Yumurta sarılarını toz şekerle 3 dakika çırpın.
  2. Çırpılmış krem şantiyi ve kremayı karışıma ekleyerek karıştırın.
  3. Benvari usulü eritilmiş jelatinleri karışıma ilave edin.
  4. Elde edilen karışımın yarısını tabanına pandispanya konmuş çembere boşaltın.Üzerine vişne dizin.
  5. Diğer yarısınıda ikinci kat pandispanyanın üzerine dökün. Ve üzerini vişne ile süsleyip çemberle birlikte derin dondurucuda dondurun.
  6. Ve dışarı çıkardıktan 1-2 dakika sonra çemberden çıkarın.

Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

İzleyiciler