MALZEMELER
Pandispanya için;
- 3 yumurta
- 75 gr su
- 100 gr toz şeker
- 150 gr un
- 1 paket kabartma tozu
- 5 gr vanilya
Yapılışı;
Tüm malzemeler bir kapta mikserle 5 dakika çırpılır. Daha sonra 18/20 cm 'lik çembere boşaltılır. 180 derecede ısıtılmış fırında 25- 30 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra çemberden çıkartılır.(Pandispanya 2 'ye bölünür.)
Üzeri için malzemeler;
- 100 gr süzülmüş vişne komposta
- 4 yumurta sarısı
- 60 gr toz şeker
- 3 adet yaprak jelatin(benvari usulü eritilmiş)
- 150 gr krem şanti(75 gr şanti ile 75 gr su çırpılır.)
- 150 gr krema
Yapılışı;
- Yumurta sarılarını toz şekerle 3 dakika çırpın.
- Çırpılmış krem şantiyi ve kremayı karışıma ekleyerek karıştırın.
- Benvari usulü eritilmiş jelatinleri karışıma ilave edin.
- Elde edilen karışımın yarısını tabanına pandispanya konmuş çembere boşaltın.Üzerine vişne dizin.
- Diğer yarısınıda ikinci kat pandispanyanın üzerine dökün. Ve üzerini vişne ile süsleyip çemberle birlikte derin dondurucuda dondurun.
- Ve dışarı çıkardıktan 1-2 dakika sonra çemberden çıkarın.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder